Ovsenu kašu jedem u naletima. Jedno vreme je uopšte nisam pravila i sada je ponovo na repertoaru baš često. Volim sama da pravim, ne kupujem one gotove u kesicama iz jednostavnog razloga jer uživam da sama pripremam obrok, a drugo, volim da diktiram ukus i slatkoću same kaše. Baza je uglavnom ista i ona se retko menja, ali zato topinzi i ono što ide na i uz samu kašu varira, pre svega od onoga šta imam u zamrzivaču, frižideru, ostavi i naravno od sezone. Ovo je recept za čokoladnu bazu koje se držim u poslednje vreme. Prija mi da doručkujem čokoladu, i sve bih pare dala za dobar kakao..
OVSENA KAŠA ZA DVOJE
5 kašika ovsenih pahuljica
300ml vode
kašičica vanile, vanila ekstrakt ili pasta
kašičica i to uvršena kakao praha (100% sirov kakao prah)
malo cimeta
Na srednje jakoj vatri, mešajući, zagrejte sve sastojke (sem kakaa) do ključanja i lagano kuvajte par minuta (dve). Pustite da odstoji koji minut i umešajte kakao prah. Podelite u dva tanjira, činije i dodajte po želji mleko, puter, voće, zaslađivač..
ZA POSIPANJE/TOPING (ovog puta)
malo mleka po izboru (ne više od 100ml), obično zagrejem mleko na ringli gde se kaša kuvala, i to mi prija samo tokom zimskih dana i ukoliko dodajem zamrznute bobice
kašika putera od pečenog badema (ili neki drugi puter od orašastih plodova ili tahini)
borovnice, 1-2 kašike, zamrznute u mom slučaju
kašika kokosa u listićima (čips od kokosa), jer sam imala u zalihama, a i dobro idu uz borovnice i badem i daju taj hrskavi momenat kaši
javorov sirup (jer sam ponovo u fazi da sam ga se uželela) dodati po želji, mada volim i med (1-2 kašičice)
Gozba na repeat!
Yummy!
ReplyDeletedanas yummy, sutra yummy..uvek yummy 😁
Delete